Encert i error

Tal com he pogut comentar en més d’una ocasió, la nostra feina de podologia, ja sigui ferrant o no, es basa en un sistema molt «bèstia» i que realment aprenem a afinar uns quants privilegiats, al llarg de molts any d’ofici.

Aquest sistema és el conegut per «encert o error».

No treballem amb certeses sinó més aviat amb suposicions i sempre de forma subjectiva esclar. Al llarg del temps quedem els que jo anomeno «grans suposadors», professionals que suposem millor que els altre professionals, però sempre sense sortir de les suposicions, esclar, no es treballa quasi mai amb certeses, sinó amb l’encert o l’error.

Aquesta situació comparada amb d’altres disciplines del tractament de la salut, fa que posem la nostra feina a l’edat mitjana. Deixem unes desicions tant importants, de com aplicar i gestionar la salut dels cascs dels cavalls, a unes suposicions ben intencionades, però poc, molt o gens encertades.

En resum, hem de trobar estris, recursos tecnològics i gadgets que ens quantifiquin i mesurin la nostra feina per tal de poder saber, entendre i comprendre lo que estem fent bé i malament.

Això és necessari per poder comparar els resultats de la nostra feina, una cosa que ens fa molta por, amb la dels altres professionals que també estiguin integrant aquests nous conceptes, per tal de crear una base real de dades i historials, més científics i universals i poder millorar exponencialment en els èxits.

Es a dir, res de nou, fer el que es fa en quasi tots els camps científics i tecnològics d’avui en dia i posar el nostre ofici al segle XXI.

(Foto de werkmannblack.com)

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s